top
Archief: maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
[ Home ] [ Dagbladen ] [ Vacatures ] [ Weersberichten ]

het is vandaag donderdag 28 maart 2024 22:12:14

Nieuwsarchief van afgelopen zondag 8 oktober 2023 11:01:33

klik hier voor het nieuws van donderdag

Weersverwachtingen voor Ashburn

aan deze site wordt momenteel nog gewerkt!

Chinese (Simplified)DanishDutchEnglishFrenchGermanIndonesianItalianPortugueseSpanish
Nieuwsbronnen (1)

Dagbladen (1)
1


10 items in Nederland in zondag     De links 1 t/m 10.
 
Nederland: HP_de_Tijd: [ Geolocation ]   (Laatste update: zondag 8 oktober 2023 11:01:33)
  • Meer privacy in huis: 4 tips voor een geborgen thuisomgeving

    Strategische Plaatsing van Raamdecoratie Een effectieve manier om meer privacy in huis te krijgen, is door goede raam verduistering te plaatsen. Het kiezen van de juiste gordijnen, jaloezieën of zonwering kan een groot verschil maken. Overweeg verduisterende...


    The post Meer privacy in huis: 4 tips voor een geborgen thuisomgeving appeared first on HP/De Tijd.



    Thu, 05 Oct 2023 10:43:25 +0000
  • Heel Nederland wist dat prins Bernard nazi was, alleen Groep Timmermans, D66 en de PvdD niet



    En het kan altijd nóg dommer in de Tweede Kamer, want wat las ik tot mijn verbijstering in het Algemeen Dagblad





    "Woensdag riepen Kamerleden van D66, SP, Partij voor de Dieren en GroenLinks-PvdA Rutte op een onderzoek in te stellen. Ze reageerden op de bekendmaking van historicus Flip Maarschalkerweerd die in het archief van prins Bernhard diens lidmaatschapskaart van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler, heeft gevonden. De Joodse gemeenschap en het Prins Bernhard Cultuurfonds reageren verbijsterd. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt het bestaan van de kaart. Demissionair premier Mark Rutte is niet van plan een onderzoek te laten instellen naar het nazi-verleden van prins Bernhard. Hij legt een dringend verzoek van een deel van de Tweede Kamer en belangenorganisaties naast zich neer."




    Paywall



    Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.


    Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.


    Kies een lidmaatschap





    The post Heel Nederland wist dat prins Bernard nazi was, alleen Groep Timmermans, D66 en de PvdD niet appeared first on HP/De Tijd.



    Thu, 05 Oct 2023 10:23:44 +0000
  • Te veel mensen menen recht te hebben op een mening zonder de plicht te voelen om zich te informeren



    Ik had de eer geselecteerd te zijn voor het schrijversteam dat Nederland vertegenwoordigde op de internationale boekenbeurs van Budapest. De romantische tijden waarin schrijversuitstapjes naar het buitenland automatisch ontaardden in drinkgelagen, schandalen, orgies en menig handgemeen zijn vervlogen, want ook de schrijvers zijn ondernemers geworden van hun eigen imago en merk, dus deze column gaat niet over de schrijvers, maar over Budapest. 





    De Nederlandse ambassadrice, die ons ontving in de residentie, verwelkomde ons met een korte, indrukwekkende, ondiplomatieke en gepassioneerde toespraak, waarin zij ons uitlegde waarom zij zich zorgen maakt over de staat van de democratie en de rechtstaat in Hongarije en over de Hongaarse toekomst in Europa. Zij vroeg ons met klem te beseffen hoe belangrijk onze aanwezigheid was en drukte ons op het hart de dialoog aan te gaan. Uiteraard wilde ik mij van deze opdracht uit naam van het Koninkrijk kwijten, dus ik heb in de korte tijd dat ik daar was met meerdere mensen, onder wie mijn Hongaarse uitgeefster, gesproken over de toestand in Hongarije. Uit die gesprekken rees een deprimerend beeld op van een uitzichtloze situatie. Bij de verkiezingen van 2022 wist de Fideszpartij van Viktor Orbán met iets meer dan de helft van de stemmen dankzij gerrymandering ruim twee derde van de parlementszetels te bemachtigen, waarmee de vijfde regering Orbán kon aantreden zonder zich iets te hoeven aantrekken van het parlement. De macht van Orbán is gebaseerd op een controle over de pers en de media. De oppositie is niet verboden, maar onzichtbaar gemaakt. Toen ik er was, had Orbán net bekendgemaakt dat hij nog elf jaar premier wil blijven en niemand van mijn Hongaarse gesprekspartners zag een realistische manier om hem in die ambitie te hinderen. Het waren geen vrolijke gesprekken. 




    Paywall



    Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.


    Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.


    Kies een lidmaatschap





    The post Te veel mensen menen recht te hebben op een mening zonder de plicht te voelen om zich te informeren appeared first on HP/De Tijd.



    Wed, 04 Oct 2023 16:37:50 +0000
  • Meer of minder arbeidsmigranten?



    Plannen om de migratie te beteugelen waren begin juli de nagel aan de doodskist van het kabinet-Rutte IV. Onenigheid over beperking van het recht op gezinshereniging voor asielzoekers deed de coalitie imploderen. De ChristenUnie (CU) stak de lont aan. “Kinderen moeten bij hun ouders opgroeien,” verklaarde CU-fractievoorzitter Mirjam Bikker daags na de val in Nieuwsuur.





    Ook wat betreft arbeidsmigratie huldigt de CU haar principes. Zolang de arbeids- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten te wensen overlaten, pleit de partij voor een rem op de instroom. Volgens de CU zijn het vooral de werkgevers die profiteren van deze goedkope arbeidskrachten en draait de rest van de samenleving op voor de lasten (druk op de woningmarkt, zorg en andere publieke diensten). Don Ceder, CU-woordvoerder asiel en immigratie in de Tweede Kamer: “We willen voorkomen dat het uitgangspunt ‘private winsten en publieke zorgen’ wordt.”




    Paywall



    Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.


    Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.


    Kies een lidmaatschap





    The post Meer of minder arbeidsmigranten? appeared first on HP/De Tijd.



    Tue, 03 Oct 2023 18:59:15 +0000
  • Leiderschapsontwikkeling in jouw organisatie

    Het belang van leiderschapsontwikkeling Leiderschap speelt een cruciale rol in het functioneren en het succes van een organisatie. Het gaat verder dan alleen het nemen van beslissingen en aansturen van medewerkers; het vormt de kern van de...


    The post Leiderschapsontwikkeling in jouw organisatie appeared first on HP/De Tijd.



    Tue, 03 Oct 2023 16:39:02 +0000
  • Hashtag #gezwel. Maak een einde aan de hysterie

    Alweer een tijdje geleden kreeg ik een verontrustend mailtje van het ziekenhuis. Tegenwoordig kun je als patiënt heel gemakkelijk in je eigen medisch dossier kijken via een speciale portal. En als daar iets nieuws wordt gemeld, is...


    The post Hashtag #gezwel. Maak een einde aan de hysterie appeared first on HP/De Tijd.



    Tue, 03 Oct 2023 13:38:56 +0000
  • Teun Toebes: ‘Een verpleeghuis is geen thuis’



    Lia: “Waarom ze ons hier gestopt hebben, God mag het weten.”





    Teun: “Wat denkt u?”




    Paywall



    Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.


    Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.


    Kies een lidmaatschap





    The post Teun Toebes: ‘Een verpleeghuis is geen thuis’ appeared first on HP/De Tijd.



    Mon, 02 Oct 2023 19:22:46 +0000
  • De groene stadsstaat



    Het van huis uit groene Singapore heeft, bezorgd als het is om de invloed van klimaatverandering op het bestaan, een eigen Green Deal ontwikkeld. 





    In 2021 lanceerde het land het zogenoemde Green Plan dat, net als de Europese Green Deal, veelomvattend is en de hele maatschappij raakt. 




    Paywall



    Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.


    Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.


    Kies een lidmaatschap





    The post De groene stadsstaat appeared first on HP/De Tijd.



    Mon, 02 Oct 2023 18:35:09 +0000
  • Chaos en charme



    Als op het dakterras van het luxueuze hotel The Hermitage in Menteng, een van de beste wijken van Jakarta, eind mei al vroeg de schemer invalt, zie je pas hoe enorm deze stad is. Van oost naar west, van zuid naar noord, overal rijzen torenhoge gebouwen de lucht in. Niet alleen in de hoogte, maar ook in de verte, schijnbaar lukraak geplant, daar waar plek was tussen de laagbouw. Een echt stadshart valt niet te ontdekken. Recht voor ons staat een enorme skyscraper, met op de bovenste laag een groot terras waarvandaan discolichten flikkeren in de vroege nacht. Waarschijnlijk dansen en feesten hier nu expats of rijke inwoners van de stad, al kunnen we niets van dat gedruis horen of zien; daarvoor is de afstand net te groot. 





    Hoe anders moet het er hier hebben uitgezien ruim driekwart eeuw geleden, op 17 augustus 1945, toen Koesno Sosrodihardjo, beter bekend als Soekarno, met zijn Proklamasi in deze stad de onafhankelijkheid uitriep. De tekst daarvan wordt bewaard in Monas (afkorting voor Monumen Nasional) in Jakarta, een 137 meter hoge spitse toren die gebouwd werd tussen 1961 en 1975. 




    Paywall



    Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.


    Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.


    Kies een lidmaatschap





    The post Chaos en charme appeared first on HP/De Tijd.



    Mon, 02 Oct 2023 17:29:50 +0000
  • Premier gezocht



    Als de voortekenen niet bedriegen, zullen ook de aanstaande Kamerverkiezingen in hoge mate worden bepaald door het clickbait-gehalte van de lijsttrekkers. Trokken partijen zich ooit terug in perifere zaaltjes om zich te buigen over hun eigen wereldbeeld en principes, om die eventueel te herformuleren, anno 2023 gaat het vooral om ‘Wie geeft ons smoel?’, ‘Wie gaat de kar trekken?’, en ‘Wie heeft de beste kans tv-debatten te winnen?’. Lijsttrekkers zijn nu de hoofdmerken en hun partijen de submerken.





    Beweren dat de nieuwe combinatie PvdA/GroenLinks is veranderd in de Frans Timmermans-partij is wellicht iets te rigide. Anderzijds moet je halfblind zijn om te ontkennen dat zijn lancering als lijsttrekker brute top-downstrategie is. Door zijn enorme naamsbekendheid en indrukwekkende cv zal zijn persoon tijdens de verkiezingscampagne veel meer gewicht in de schaal leggen dan partijstandpunten over pakweg het bestaansminimum, het woningbouwbeleid of de productie van biomassa. 




    Paywall



    Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.


    Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.


    Kies een lidmaatschap





    The post Premier gezocht appeared first on HP/De Tijd.



    Mon, 02 Oct 2023 13:04:16 +0000

  • Google Nieuws over :

    Local Time

    Films op TV

    Categorieen 2 (1)
    Dagbladen (10)

    Regio (1)
    Nederland (10)
    Google Ads

    Google Ads

    [ WH-Home ] [ News Home ] [ maandag ] [ dinsdag ] [ woensdag ] [ donderdag ] [ vrijdag ] [ zaterdag ] [ zondag ] Zoeken

    Watersportholland News Headlines 2024
    You surf, we serve.
    We much appreciate comments and bug reports.
    donderdag 28 maart 2024 22:12:14