Paasmaandag regenachtig

Opgesteld 29-03-2024 10:44 uur.

Het paasweekend heeft twee gezichten, morgen warm met kans op een bui, zondag droog en minder warm, maandag nattig.

Deze Goede Vrijdag is het zonnetje erbij, ook zien we wolken en is er vanmiddag kans op een bui. De wind waait uit het zuidoosten en de temperatuur komt op een 13 a 14 graden uit.

Komende nacht verloopt zacht met geen lagere temperatuur dan van 9 graden. Wel trekt er bewolking over en daaruit kan wat lichte regen vallen.

Morgen schampt zeer warme lucht onze regio en het is nog steeds de vraag in hoeverre dit westelijk of oostelijk over Nederland trekt. Ik ga er nu vanuit dat we op de grens komen te liggen, de temperatuur zal de 15 graden kunnen halen, wel moeten we rekening houden met een bui. De wind is veranderlijk. In het uiterste westen van Nederland valt regen, in het oosten is de zon meer aanwezig en daar wordt het gemakkelijk 19 graden.

Zondag een dag met zon en wolken, het blijft droog. De temperatuur levert wel weer in, bij een westelijke wind wordt het een 13 graden.

Maandag zijn we de klos volgens de laatste weerkaarten. Het is bewolkt en regenachtig, dit bij een noordoostelijke wind. De temperatuur blijft dan ook steken bij een graadje of 10.

Oude foto's van Sneek uit de vorige eeuw, klik op deze link: Foto archief Sneek

 

 

 

Klik op plaatjes voor groot formaat

 Windsterkte in bft  

 Neerslag laatste 24 uur  

 Neerslag deze maand  

 

 D. van der Meer

  dmeer@home.nl